The River Church

HOLIDAY PARTY 4KIDS

HOLIDAY PARTY 4KIDS

Wij willen graag een leemte opvullen voor ouders die hun kinderen graag een geweldige dag willen laten beleven en tegelijk wat Q-time voor zichzelf wensen te reserveren.

Daarom organiseren we een kick-off op maandag 27 augustus van wat spetterende HOLIDAY PARTY’s zullen worden vol met leuke activiteiten, lekker eten en veel plezier voor kinderen van 2,5 jaar tot 12 jaar.
Je kan je kids brengen vanaf 07:00 uur en we verwachten je terug, ten laatste om 18:00 uur.

Kostprijs = €5 (tien-uurtje, warm middagmaal, vier-uurtje en drank inbegrepen)

Inschrijven via: vranken_sanne@hotmail.com (dept. hoofd kinderwerking)

 

Ter info: deze Holiday Party’s zullen in de toekomst elke eerste maandag van elke officiële vakantie georganiseerd worden. Kijk regelmatig op de agenda voor de juiste data!

BELLE VROUWENDAG 2018

BELLE VROUWENDAG 2018

Sinds verleden jaar heet deze dag gewoonweg BELLE VROUWENDAG en richt deze dag zich tot elke vrouw!

 … SET FREE …
is het thema voor 2018

Het wordt een dag van verwennerij met Gods Woord, snoeperijen, geschenkjes, een heerlijke lunch, leuke ontmoetingen, toffe babbels en nog veel meer.

BELLE Vrouwendag gaat door in het gebouw van THE RIVER CHURCH, Meerlestraat 32 te 3560 Lummen op zaterdag 15 september van 09:00 tot 16:00. Je betaalt €15:00 voor een all-in ticket. Inschrijvingen gebeuren via de site Belle4Colour.be

Gastspreekster = Mathilde van de Ridder (City Life Church Den Haag)

Dames, dit is een echte aanrader!

BIJBEL EXPO van 24/09 tot 5/10

BIJBEL EXPO van 24/09 tot 5/10

Ga mee op avontuur doorheen de geschiedenis van
de schrijfkunst en ontdek de
wonderlijke wereld van de Bijbel.

Feestelijke Opening Exhibitie op 24/09 om 20:00
Op werkdagen te bezoeken van 14u tot 16u en van 19u tot 21u
Zaterdag te bezoeken van 10u tot 18u
Zondag te bezoeken van 14u tot 19u
Groepen en Scholen op afspraak (we regelen een gids)

Coördinatrice en Afspraken
Anita Lemmens
0476/32 66 63 of 011/31 60 60
anitalemmens@telenet.be

Inkom: €2,00

 

 

ASSOCIATION OF RELATED CHURCHES – ARC

ASSOCIATION OF RELATED CHURCHES – ARC

Sinds mei 2018 is The River Church een partner van ASSOCIATION of RELATED CHURCHES.
ARC een relationeel netwerk van kerkplanters en kerkleiders en biedt ondersteuning, richting en resources om bestaande kerken te helpen groeien en nieuwe levengevende kerken te starten in Nederland en ook Vlaanderen.

Heb jij een roeping van God en een passie om levens vernieuwd te zien worden? Dan is het nu de tijd om je voor te bereiden op deze uitdaging! Het is ons doel om je te helpen succesvol te zijn door je de juiste ondersteuning te bieden om een levengevende kerk te starten.

Neem een kijkje op www.arckerken.nl

 

 

 

STRONG 2018 Men’s Conference

STRONG 2018 Men’s Conference

10 MEI 2018
09:00 – 16:00

Tweede editie van de geweldige mannenconferentie STRONG.
Levengevende aanbidding – Inspirerende sprekers – Warme fellowship

Thema:
From strength to strength
‘Heb ik alles in huis om een echte man te zijn?’

Sprekers:
pr. Erald Van de Ridder (City Life Church Den Haag)
pr. Frank Ernst (Lighthouse Fellowship Antwerpen)
pr. Chris Verniers (The River Church Lummen)

Worship:
The River Church Band
o.l.v. Hilton Greig (24skies – South Africa)

Tickets:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-strong-2018-mens-conference-44601457159

SPAGHETTIDAG t.v.v. GLENN SENDEN

SPAGHETTIDAG t.v.v. GLENN SENDEN

SPAGHETTIDAG

Glenn studeert aan het Hillsong Leadership College in Sydney, Australië.
Van hieruit willen we hem graag financieel ondersteunen door een bord spaghetti te komen eten op 24 februari. Gebruik de link SPAGHETTIDAG bovenaan deze post. Het brengt je naar het inschrijvingsformulier om je tafel te reserveren. Invullen en mailen aan chris@theriverchurch.be of afdrukken, invullen en in de kerk binnenbrengen.

Wanneer: zaterdag 24 februari 2018
Place to be: Meerlestraat 32 te 3560 Lummen
Van 11:30 uur tot 19:30 uur.

Alvast heel hartelijk bedankt en smakelijk eten!!!

STRONG 2017 men’s conference

STRONG 2017 men’s conference

Op 11 november van 09:00 tot 16:00 uur organiseert THE RIVER haar eerste mannenconferentie, ‘STRONG’. ‘STRONG’ 2017 Men’s Conference wil mannen uitdagen om Gods perspectief van ‘man-zijn’ ten volle uit te leven.

Wij zijn bijzonder blij om internationale sprekers met faam zoals pastor Edward Wells van ChurchAlive in Aarau, Zwitserland en pastor Menno Kamp van CityLifeChurch in Maasbracht, Nederland te mogen verwelkomen.

Tickets voor de STRONG 2017 men’s conference zijn te bestellen via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-strong-2017-mens-conference-38586940578
De conferentiesprekers, lunch en versnaperingen tijdens de breaks zijn allemaal inbegrepen in de economische prijs van €12,00.

Schrijf je vandaag nog in want de plaatsen zijn beperkt.

BELLE VROUWENDAG 2017

BELLE VROUWENDAG 2017

Verleden jaar heette deze dag nog Belle4Colour en was de dag gericht op dames die van plan waren om naar de Hillsong Colour conferentie in Londen te gaan. Vandaag richt de BELLE VROUWENDAG zich tot elke vrouw!

 … DROOM
is het thema voor 2017

Het wordt een dag van verwennerij met Gods Woord, snoeperijen, geschenkjes, een heerlijke lunch, leuke ontmoetingen, toffe babbels en nog veel meer.

BELLE Vrouwendag gaat door in het gebouw van THE RIVER CHURCH, Meerlestraat 32 te 3560 Lummen op zaterdag 21 oktober van 09:00 tot 16:00. Je betaalt €15:00 voor een all-in ticket. Inschrijvingen gebeuren via de site Belle4Colour.be

Dames, dit is een echte aanrader!

TRANSFORMATIE

TRANSFORMATIE

Het laatste boek dat ik in handen kreeg en begon te lezen is “Transformation” van Ed Silvoso.
Broeder Silvoso schrijft in dit boek: “To see what we have never seen, we must do what we have never done, 
or else we will continue to see what we always see.” Dit betekent “Om getuige te zijn van wat we nog nooit gezien hebben, moeten we doen wat we nog nooit gedaan hebben, of anders blijven we die dingen zien die we altijd al gezien hebben.

Is dit de uitdaging is van de hedendaagse Kerk? Sommige aanpakken zullen we in vraag moeten durven stellen. Willen we nieuwe, frisse resultaten zien, dan zullen we dit op een eigentijdse, frisse en relevante manier moeten aanpakken!

Durven we dromen van een Kerk zoals in de dagen van weleer? Een Kerk die niet enkel samenkomt in een gebouw, maar een Kerk die zich onder de mensen bevindt. Een Kerk die een transformatie veroorzaakt in de samenleving (overheid, onderwijs, zakenwereld). Handelingen 17:6 laat ons proeven van de impact die de eerste christenen hadden op hun samenleving, “Dezen, die de wereld (samenleving) in opschudding gebracht hebben, zijn ook hier gekomen.

Een gedachte (of twee) over “LEIDERSCHAP”

Een gedachte (of twee) over “LEIDERSCHAP”

Leiderschap: iedereen ervaart het aan den lijve, of ervaart het gemis ervan. De media bombardeert ons met nieuws van een nieuwe aanslag, economische crisis, politieke spelletjes en moreel verval. Kerkbezoek gaat achteruit en christelijke waarden worden openlijk belachelijk gemaakt. “Would-be” leiders bekritiseren heftig de leiders in functie en verzekeren het publiek/de kerkgangers dat zij, indien ze de kans zouden krijgen, het veel beter zouden doen. In dergelijke omstandigheden leiding geven, is een angstaanjagende zaak! Terwijl er boeken vol geschreven zijn over het onderwerp, bestaat er nog steeds geen consensus over wat leiderschap nu precies is. Christelijke leiders dragen de extra last met zich mee dat ze niet alleen vrezen hun gemeenteleden tekort doen maar ook God teleur te stellen.  Ze voelen zich schuldig en angstig. Schuldig omwille van het gebrek aan geloof om hun organisatie vooruit te sturen en angstig omwille het feit dat die nieuwe toestand evenzeer  onsuccesvol zou kunnen zijn. Is er wel hoop voor die christelijke leiders die de volle vervulling niet ervaren of de plannen die God voor hen heeft niet bereiken? Als er iets is wat de hedendaagse christelijke leider kan revolutioneren, is het wel het begrijpen van Gods ontwerp voor hen die Hij geroepen heeft.

Zoals elk segment van de samenleving heeft ook de kerk onder een ‘leiderschapsdroogte’ geleden. Jezus waarschuwde zijn volgelingen voor valse profeten die zouden opstaan en velen zouden verleiden (Matt.24:11), maar wie kon de stroom van “would-be” geestelijke leiders die vandaag onze kerken overstromen met hun boeken en profetieën, luid schreeuwend op zoek naar volgelingen, voorzien hebben? Het verwondert me nog meer dat ernstige mensen zulke waanvoorstellingen nalopen. Wat is het toch dat mensen dergelijke zelfbenoemde geestelijke leiders doet achterna lopen? Zou het kunnen dat er zo een enorm vacuüm is van echte leiders dat zelfbenoemde kwakzalvers een hongerige markt volgelingen vinden die op zoek is naar iemand die de kwaliteit van hun leven belooft te verbeteren? De kerk, wil zij in de toekomst nog gedijen, zal zich moeten buigen en bezinnen over de volgende drie zaken: (1) gemis aan effectief leiderschap (2) religieus consumentengedrag (3) oppositie vanuit de samenleving.

X